DentiCare Dental
Travel Explained

Objectively integrate enterprise-wide strategic theme areas with functionalized infrastructures. Interactively productize premium technologies whereas interdependent quality vectors. Rapaciously utilize enterprise experiences via 24/7 markets.

Great Dental Results

Client Satisfaction
Dental Success
Client Referral

1. Voor de behandeling

Begroting

Bij ons eerste gesprek bespreek ik met u de mogelijkheden. U ontvangt daarna van ons de begroting.

Houdt u er rekening mee dat tijdens de behandeling zich onvoorziene situaties kunnen voordoen. Mocht dat gebeuren, dan zal ik dat ter plaatse aan u meedelen.

Ziektekostenverzekering

Alleen personen met een tandenloos en drastisch geslonken kaakbot komen in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering. Deze vergoeding geldt voor 2 implantaten in de onderkaak en 4 implantaten in de bovenkaak. Bij hoge uitzondering worden eventueel meer implantaten vergoed door de verzekeraar. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding moet er een machtigingsaanvraag worden ingediend bij uw verzekering voor de betreffende behandeling. Daarvoor heeft uw verzekering 1 röntgenfoto en een behandelplan met een begroting nodig. Deze dienen wij voor u in. U wordt door uw verzekeraar schriftelijk op de hoogte gesteld of de aanvraag is goed gekeurd of is afgewezen.

Indien uw aanvraag is goed gekeurd, dan zal de verzekeraar de kosten voor het ingediende behandelplan vergoeden met uitzondering van het eigen risico of eigen bijdrage. Dit kunt u navragen bij uw verzekeraar.

De duur van de aanvraag verschilt per verzekeraar. Gemiddeld duurt dit 3 tot 6 weken.

Anamnese vragenlijst

U heeft van ons een anamnese vragenlijst ontvangen. Deze lijst geeft ons inzicht in uw medische geschiedenis en het eventuele risico op complicaties. Deze lijst vult u volledig in. U kunt deze lijst per email aan ons versturen. 

Foto’s maken

In bepaalde situaties zal ik u verzoeken een 3 D röntgenfoto te laten maken.Deze foto wordt gebruikt om nauwkeurig te bepalen op welke locatie welk type implantaat moet worden geplaatst. Om exact te kunnen werken wordt er met behulp van deze foto een 3D geprinte boormal gemaakt. Hiermee kan ik zeer voorspelbaar behandelen.

Antibioticakuur

Een dag voor de behandeling gaat u starten met een antibioticakuur. Het recept hiervoor krijgt u van ons uitgereikt of toegestuurd. Deze kuur duurt 5 dagen. U maakt de kuur helemaal af. Voor wie problemen verwacht bij het gebruik van antibiotica; laat het ons weten. We kunnen dan een O2-gel gebruiken i.p.v. penicilline.

Voedingssupplementen

Zoals u weet moet een implantaat na plaatsing vastgroeien. Voor het vastgroeien zijn cellen nodig, de osteoblasten, die nieuw bot gaan aanmaken. Deze cellen hebben de volgende voedingsstoffen nodig:

Calcium – vitamine D3 , vitamine K2

Deze stoffen zijn meestal onvoldoende in onze voeding aanwezig. Om die reden beveel ik deze supplementen aan. Ik raad aan om al een maand voor de behandeling te beginnen met het innemen van deze supplementen. U doet dit tot 3 maanden na plaatsing. Hiermee versterkt u het vastgroeien aanzienlijk.

Omega 3 vetzuur

Voor het goed functioneren van de celmembranen is Omega 3 vetzuur van groot belang. In onze voeding komt dit veel te weinig voor .We hebben vrijwel allemaal hieraan een tekort.

U kunt dit tekort uitstekend aanvullen met de smaakloze Omega 3 visolie van Eqology. Dit is een Noors bedrijf dat hiervoor vis gebruikt uit de noordelijke, schone wateren en het zodanig verwerkt dat er geen oxidatie plaatsvindt. Ik vertel u uit eigen ervaring dat dit een product is dat uw Omega 3 waarde wél tot de goede niveaus optilt. Uw algehele gezondheid zal er veel baat bij hebben.

Het is ook het enige product dat heel goed scoort in een onafhankelijke laboratoriumtest die de verhouding meet tussen de overvloedig voorkomende Omega vetzuren 6 en 9 en Omega 3. De  uitslag van Eqology is (na 3 tot 6 maanden gebruik) 5-1. De meeste mensen zitten op 16 met uitschieters naar 60 tot 200. Wilt u Eqology gebruiken, dan kunt u dit product bij ons bestellen.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2. De behandeling

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt u  met  een steriele doek afgedekt. Mijn operatieassistente en ik trekken beschermende kleding aan. Na het plaatselijk verdoven boor ik een gaatje in het kaakbot waar het implantaat in wordt geschroefd. Het implantaat wordt vervolgens tijdelijk afgesloten met een afdekschroef of met een healing-abutment. Ik sluit het tandvlees met hechtingen die na ruim 4 weken vanzelf oplossen. 

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de de behandeling 1 tot 2 uur. Hoe lang het precies duurt hangt af van het aantal implantaten en de hardheid van uw kaakbot.

Voel ik pijn tijdens de behandeling?

U wordt plaatselijk verdoofd en zult niets van de behandeling voelen. U blijft meemaken dat er iets gebeurt, zoals zachte druk en het trillen van de boor. Maakt u zich dus niet druk, het valt allemaal heel erg mee.

Onvoorziene botdefecten

Heel soms worden tijdens de ingreep botdefecten zichtbaar die vooraf niet konden worden geconstateerd. Ik zal dan tijdens de behandeling het defect met kunstbot aanvullen. U hoort dit ter plekke van mij.

Implantologie in beeld

Het verloop van een implantaat behandeling is hier schematisch weergegeven.

https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2024/01/stp-768x258.png
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

3. Na de behandeling

Napijn en medicatie

De plaatselijke verdoving is doorgaans na 2 tot 4 uur uitgewerkt. Bij eventuele napijn is voor pijnstilling Ibobrufen en/of Paracetamol gebruikelijk. Uit voorzorg kunt u direct voorafgaande aan de behandeling alvast met pijnstilling beginnen. Pijnstillers werken effectiever als ze al ingewerkt zijn voordat de pijn opkomt.

Hechtingen

Na het plaatsten van het implantaat hecht ik de wond. De hechtingen die ik gebruik zijn na 4 weken vanzelf opgelost.

Wanneer zijn de implantaten vastgegroeid?

Het vastgroeien van het implantaat duurt doorgaans voor de onderkaak 2 tot 3 maanden, voor de bovenkaak 4 tot 6 maanden. Hoe snel dit proces gaat, hangt af van de aanwezige voedingsstoffen in uw lichaam. Met de eerder genoemde voedingssupplementen vult u de tekorten aan.

Belasting van de implantaten

De eerste 6 weken tot 3 maanden na plaatsing mogen de implantaten niet worden belast. Het kaakbot kan zich dan hechten aan de implantaten. U kunt af en toe het implantaat aanraken en voelen of het vast blijft zitten. Gaat u beweging voelen, neem dan meteen contact met ons op. We bekijken dan wat we het beste kunnen gaan doen.

Verzorging en ondersteuning

Na de behandeling wordt u geadviseerd om de behandelde plek enkele keren per dag in te smeren met zuurstofrijke pasta van Bluem. Gebruik Bluem spoelmiddel om uw mond vrij van slechte bacteriën te houden. Gebruik het spoelmiddel tot u het behandelde gebied weer kunt poetsen.

Blijf zeker 3 maanden de voedingssupplementen gebruiken. De Omega 3 vetzuren kunt u levenslang blijven gebruiken. U verbetert hiermee uw lichamelijk welbevinden en u kunt er welvaartsziekten mee weghouden of uitstellen.

Ga de operatieplaats poetsen als dit mogelijk is. U zult zelf moeten ervaren wanneer het zonder problemen te veroorzaken weer kan.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

4. Controle en het plaatsen van de opbouw

Eerste controle: na ongeveer 10 werkdagen

De wond wordt gecontroleerd en schoongemaakt. De resterende hechtingen worden verwijderd.

Het plaatsen van de kronen, de brug of de drukknopjes

Voor de onderkaak spreken we af na 2,5 tot 3 maanden. Voor de bovenkaak wachten we 5 tot 6 maanden.

Overige controles

Ook als u klaar bent met de behandeling, zijn controles door de tandarts en de mondhygiëniste erg belangrijk. Deze controles vinden 1 of 2 keer per jaar plaats.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

5. Garantie

Een implantaat zit stevig vast, maar 100% garantie is onmogelijk. Het kan voorkomen dat de implantaten worden afgestoten, maar dit gebeurt gelukkig weinig. De kans dat de behandeling meteen succesvol is, ligt tussen de 90% en 97%.

Om de kans op afstoting zo klein mogelijk te maken, is het erg belangrijk dat u zelf zorgt voor een goede mondhygiëne en dat u regelmatig op controle gaat.

Bij het opnieuw plaatsen zullen alleen de behandelingskosten door mij in rekening gebracht worden, verhoogd met de eventuele vergoeding die de fabrikant vraagt. Vraagt de fabrikant geen vergoeding dan krijgt u het implantaat gratis opnieuw , behoudens de behandelingskosten. Uiteraard overleg ik van te voren met u wat we kunnen doen.

Checklist
  • Teken de begroting voor akkoord
  • Vul het anamnese formulier in
  • Maak de afspraak voor de behandeling
  • Start 1 dag voor de behandeling met de antibioticumkuur
  • Start zo vroeg mogelijk met het nemen van voedingssupplementen
  • Volg na de behandeling de instructies voor de verzorging van uw implantaten

Heeft u nog vragen na het doornemen van deze informatie, laat het mij weten!

We gaan er samen voor zorgen dat uw mond gezond wordt en blijft met het gebruik van de meest moderne implantaatsystemen!

Bovenstaande informatie kunt u hieronder ook als PDF downloaden:

brochure implantaten PDF

Laat het mij weten als u meer wilt weten over implantaten! Aarzel niet om mij te mailen of te bellen: 0880 – 300700

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

Endulge Your Stay,
Experience Hungary

https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2020/01/budapest-1-640x640.jpg

Where to stay

https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2020/01/what-to-see-640x640.jpg

What to see

https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2020/01/dine-and-wine-640x640.jpg

Dine & Wine

https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2020/01/go-around-640x640.jpg

Go Around

Experience
Dental Holiday!

Experience Dental Holiday!

Creating Smiles
For a Lifetime

DentiCare Studio is a well-established dentist in the heart of Budapest providing excellent dentistry for the whole family. Our priority is making you feel comfortable and at ease in a safe and welcoming environment.

General Dentistry
Competently parallel task researched data process.
Implants
Leverage other resource leveling convergence data.
Dental Surgery
Engage fully tested process top line platform clients.
Alignment
User generated content in real time offshoring.
Teeth Braces
Synthesize integrated schemas with networks.
Whitening
Incubate standards great channels scalable benefits.
Teeth Protection
Evisculate holistic innovation rather than centric data.
Prosthesis
Revolutionize global sources through dental services.

Clinic DirectorAdam Palmer

The qualities of excellent communication and trust form part of our commitment to you and I have carefully chosen a great team of people.

Senior Dental SurgeonXavier Symmonds

Committed to delivering dentistry of the highest quality, Xavier achieved numerous awards over Europe and United States.

Senior OrthodontistKate Seward

Emphatic and enjoying treating a wide range of patients, including children, oral hygiene and education is important to me as to my patients.

The Dental
Professionals

DentiCare Studio is a well-established dentist in the heart of Budapest providing excellent dentistry for the whole family. Our priority is making you feel comfortable and at ease in a safe and welcoming environment.

https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2024/01/logo-header.png

Er is parkeergelegenheid voor de deur en het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand van de praktijk.

Certificering
nvm-mondhygienisten-logo-1
KRT_1-1
logo_1-1
ANT_1
KRT_1 (1)
Sociale mediakanalen

Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Copyright 2024  Topclass Mondzorg . Alle rechten voorbehouden.

Copyright 2024  Topclass Mondzorg . Alle rechten voorbehouden.

Spoedgeval
Afspraak maken
Inschrijven