FAQ – Topclass Mondzorg

Wij zijn ervan overtuigt dat deze lijst met veel gestelde vragen u kan helpen. Laat het ons weten als u nog andere vragen heeft, we staan u graag ter woord.

Vraag en

antwoord

Vragen over een bezoek aan de tandarts, poetsen, aandoeningen of over de mondzorg voor de kleintjes? U leest het allemaal tussen onze FAQ of neem contact met ons op Wanneer u klikt op de vraag, verschijnt de antwoordpagina.

Waarom is het bezoeken van de tandarts belangrijk?

Regelmatig naar de tandarts gaan helpt niet alleen om uw gebit en mond gezond te houden, maar ook om de rest van uw lichaam gezond te houden. Tandheelkundige zorg is belangrijk omdat het:

  • Helpt tandbederf te voorkomen
  • Beschermt tegen parodontitis (tandvlees), wat kan leiden tot verlies van tanden en botten
  • Voorkomt een slechte adem – poetsen, flossen en regelmatig naar de tandarts gaan, zal de hoeveelheid bacteriën in uw mond helpen verminderen die een slechte adem veroorzaken
  • Helpt de tanden er stralend uit te laten zien door te voorkomen dat ze worden bevlekt door eten, drinken en tabak
  • Geeft je een aantrekkelijkere glimlach en vergroot je zelfvertrouwen
  • Versterkt uw gebit zodat u de rest van uw leven kunt genieten van een gezonde en stralende glimlach!
Mijn tanden zien er goed uit. Moet ik alsnog naar een tandarts?

Uw tanden voelen misschien goed aan, maar het is nog steeds belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan, omdat er problemen kunnen zijn zonder dat u het weet. Het uiterlijk van uw glimlach is belangrijk, en uw tandarts kan u helpen uw glimlach gezond en mooi te houden. Met zoveel vooruitgang in de tandheelkunde hoeft u niet langer genoegen te nemen met bevlekte, afgebroken, ontbrekende of misvormde tanden. De tandartsen van tegenwoordig bieden veel behandelingskeuzes die u kunnen helpen met vertrouwen te glimlachen, waaronder:

  • Mondhygiëniste
  • Professioneel tanden bleken
  • Non-preps facings
Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste tandarts?

Het is belangrijk om een tandarts te vinden, waar u een goed en vertrouwd gevoel van krijgt. Een tandarts waarmee het klikt tussen u en uw gezin. Het kan zijn dat u meerdere tandartsen in overweging wilt nemen voordat u een definitieve beslissing neemt. Tijdens uw eerste bezoek moet u kunnen bepalen of de tandarts geschikt voor u is. Houd tijdens uw afspraak rekening met het volgende:

  • Is het afspraakschema handig?
  • Is het kantoor gemakkelijk te bereiken en dichtbij?
  • Is het kantoor schoon en ordelijk?
  • Hoe is de sfeer onderling met collega’s in de praktijk? Hoe treedt het praktijk naar buiten toe?
  • Werkt de praktijk samen met verschillende zorgverzekeraars?
  • Geeft de tandarts uitleg over technieken voor een goede mondgezondheid?
  • Is uw tandarts aangesloten bij verschillende De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde (KNMT) ?
Hoe kan ik mijn gebit goed verzorgen tussen tandheelkundige controles door?
  • Denk er altijd aan om uw tanden minstens twee keer per dag te poetsen en minstens één keer te flossen!
  • Zorg ervoor dat u tandpasta gebruikt die fluoride bevat, en vraag uw tandarts of u een fluoridespoeling nodig heeft. Dit helpt gaatjes te voorkomen.
  • Vermijd voedsel met veel suiker (suiker verhoogt de hoeveelheid bacteriën die in uw mond groeit en veroorzaakt meer tandplak en mogelijk gaatjes) en vermijd tabak (dit kan vlekken op uw tanden veroorzaken, tandvleesaandoeningen veroorzaken en uiteindelijk leiden tot mondkanker).
  • Wees niet bang om uw tong te poetsen! Door je tong te borstelen, verwijder je voedseldeeltjes en verminder je de hoeveelheid tandplak veroorzakende bacteriën. Tongpoetsen helpt ook om je adem fris te houden.
  • Zorg ervoor dat u uw routinecontrole plant. Het wordt aanbevolen dat u om de zes maanden naar de tandarts gaat.
Op welke leeftijd is het aanbevolen om mijn kind naar de tandarts te brengen?

Het is aan te raden om kinderen aan de tandarts te laten wennen zodra ze melktandjes hebben. De tandarts kan de gezondheid van de eerste paar tandjes van uw kind onderzoeken. Zorg ervoor dat u na het eerste bezoek elke zes maanden regelmatige controles plant.

Hoe is het geregeld met de zorgverzekering en eventuele betalingen?
Heeft u alleen een basisverzekering, dan dient u direct na de behandeling bij ons af te rekenen (pin of contant). Heeft u een aanvullende verzekering, dan krijgt u een factuur van Informedics. Heeft u vragen over vergoedingen, dan verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.
https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2024/01/img-service-1.jpg
Hoe plan ik een afspraak?
Onze receptiemedewerkers helpen u graag bij het telefonisch inplannen van uw volgende tandheelkundige controle wanneer het u uitkomt. Als u een nieuwe patiënt bent, laat het ons dan weten en wij zullen u alle informatie geven die u nodig heeft voor uw eerste tandartsbezoek.

Ook is het mogelijk om online via onze website een afspraak in te plannen, op de homepage kunt u snel en gemakkelijk een afspraak maken. Als nieuwe patiënt, kan dat bij het kopje inschrijven. We nemen zodra we uw inschrijving binnen het contact met u op.

Wanneer moet ik mijn tandenborstel vervangen?

Uw tandenborstel zal op den duur verslijten, vooral als u uw tanden twee tot drie minuten per dag tweemaal per dag poetst. Uw tandarts raadt volwassenen en kinderen aan om hun tandenborstel elke drie maanden te vervangen. Als u een elektrische tandenborstel gebruikt, zorg er dan voor dat u de aanwijzingen leest, omdat u de opzetborstels misschien niet zo vaak hoeft te vervangen.

Patiënten met tandvleesaandoeningen worden aangemoedigd om hun tandenborstel om de vier tot zes weken te vervangen om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden. Spoel je tandenborstel na het poetsen af met heet water om ziektekiemen te doden en de borstelharen schoon te houden. Als u ziek bent geweest, moet u uw tandenborstel zo snel mogelijk vervangen.

Hoe vaak moet ik mijn tanden poetsen?

Het is aanbevolen uw tanden minstens twee keer per dag poetsen. Door te poetsen, blijven uw tanden, tandvlees en mond schoon en gezond door de tandplak die bacteriën veroorzaakt te verwijderen. Het wordt ook aangeraden om bij het tandenpoetsen een tandenborstel met zachte haren en tandpasta met fluoride te gebruiken. U moet minstens een minuut aan de boventanden en een minuut aan de ondertanden besteden, en vergeet niet uw tong te poetsen; het zal helpen om je adem fris te laten ruiken!

Wat is tandvleesaandoening?

Ook bekend als parodontitis, wordt tandvleesaandoening meestal veroorzaakt door de opbouw van tandplak en bacteriën die niet in een vroeg stadium wordt behandeld. Andere oorzaken van parodontitis zijn onder meer tabaksgebruik, tandenknarsen, bepaalde medicijnen en genetica. Gingivitis is het beginstadium van tandvleesaandoeningen en kan, indien ontdekt, worden behandeld. Onbehandelde gingivitis kan in tandvleesaandoeningen veranderen. Een vergevorderde tandvleesaandoening leidt tot verlies van tanden en botten en is een permanente aandoening. Door regelmatig uw tanden te poetsen en om de zes maanden naar de tandarts te gaan, kunt u gingivitis en ernstigere gevallen van parodontitis voorkomen.

Openingstijden

Bekijk onze openingstijden voor het plannen van een afspraak

Maandag
08.30 – 17.00 uur
Dinsdag
gesloten
Woensdag
08.30 – 17.00 uur
Donderdag
08.30 – 17.00 uur
Vrijdag
08.30 – 15.00 uur
https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2024/01/logo-header.png

Er is parkeergelegenheid voor de deur en het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand van de praktijk.

Certificering
nvm-mondhygienisten-logo-1
KRT_1-1
logo_1-1
ANT_1
KRT_1 (1)
Sociale mediakanalen

Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Copyright 2024  Topclass Mondzorg . Alle rechten voorbehouden.

Copyright 2024  Topclass Mondzorg . Alle rechten voorbehouden.

Spoedgeval
Afspraak maken
Inschrijven