Topclass mondzorg

Parodontologie behandeling

Heeft u parodontitis en zoekt u een Parodontologie behandeling in Apeldoorn? Onze praktijk legt zich toe op de behandeling van parodontale problemen. Parodontale problemen kunnen zijn het behandelen van ontstoken tandvlees, tandvlees recessies, tandvleescorrecties en kroonverlengingen. Soms raakt tandvlees ontstoken door bacteriën. U zult in eerste instantie niet merken dat het probleem er is totdat de bacteriën verder doordringen naar het kaakbot eronder. Als dit heel ver doorgaat, komen uw tanden en kiezen los te zitten. Een bekend symptoom is bloedend tandvlees. Gezond tandvlees is roze en ligt stevig om tanden en kiezen en de ruimte tussen tanden en kiezen, bij de rand van het tandvlees, is klein. De parodontoloog is gespecialiseerd in het stoppen van bacteriële ontstekingen en daarmee het behoud van tanden en kiezen.

Behandelingen voor een

gezond gebit

Parodontitis is een chronische ziekte die het tandvlees en het bot rondom een tand aantast. Het parodontium betreft de steunweefsels van de tanden en kiezen: het kaakbot, tandvlees, bloedvaten en de vezeltjes, waarmee de wortels aan het kaakbot bevestigd zijn. De relatie tussen chronisch ontstoken tandvlees (parodontitis) en hart en vaatziekten is reeds onomstotelijk bewezen. Tussen mondgezondheid en diabetes worden steeds meer oorzakelijke verbanden aangetoond. Het belang van een correcte mondhygiëne strekt dus inmiddels veel verder dan alleen het voorkomen van gaatjes.

Het is bekend dat de kans op bepaalde aandoeningen hoger ligt bij aanwezigheid van parodontitis. Onder deze aandoeningen vallen:

 • Longontsteking
 • Alzheimer
 • Stress en burn-out
 • Reuma
 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten

De beste manier om parodontitis te voorkomen is door een goede mondhygiëne; dagelijks tandenpoetsen, het gebruik van tandzijde en eventueel ragertjes en regelmatig tandartsbezoek.

Behandelingen

Kom in contact met ons

Bel ons op
0880 300 700
Mail ons
info@topclassmondzorg.nl

Maak een afspraak

Controle, advies of het vullen van een gaatje? We staan voor u klaar!


  https://topclassmondzorg.nl/wp-content/uploads/2024/01/logo-header.png

  Er is parkeergelegenheid voor de deur en het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand van de praktijk.

  Certificering
  nvm-mondhygienisten-logo-1
  KRT_1-1
  logo_1-1
  ANT_1
  KRT_1 (1)
  Sociale mediakanalen

  Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

  Copyright 2024  Topclass Mondzorg . Alle rechten voorbehouden.

  Copyright 2024  Topclass Mondzorg . Alle rechten voorbehouden.

  Spoedgeval
  Afspraak maken
  Inschrijven