Vitaminen en Mineralen

Vitaminen en Mineralen voor een sterk gebit

Het belang van voedingssupplementen

Voor een sterk gebit en een gezonde mond zijn bouwstenen nodig. Deze bouwstenen halen we normaal gesproken uit onze voeding. Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden en uw voedingspatroon kan het zeer zinvol zijn om voedingssupplementen te nemen. U ondersteunt dan uw lichaam bij de processen die nodig zijn voor een sterk en gezond gebit of bij het herstel na het plaatsen van een implantaat.

Hieronder noem ik de essentiële bouwstenen die onontbeerlijk zijn voor uw gezondheid:

Vitamine D

Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van zonlicht.

Vitamine K2

Vitamine K2 zorgt ervoor dat calcium in de botten wordt afgezet en voorkomt calciumafzettingen in bloedvaten en de nieren

Omega 3

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om mentaal en fysiek gezond te blijven.

Mijn advies voor supplementen

 

Bij implantaten, parodontitis en peri-implantitis

De inheling van implantaten is een biochemisch proces in uw lichaam. De osteoblasten (dat zijn de cellen die zorgen voor botvorming) gaan bot rond het implantaat vormen en dat bot groeit vast aan de implantaten.

Dit proces kunnen we bevorderen door gebruik te maken van de laatste kennis in de wetenschap omtrent botvorming. De belangrijke spelers in het proces zijn:

  • het gehalte aan vitamine D3
  • het gehalte aan vitamine K2
  • de toestand van uw Cholesterol

Onze biochemie is sterk afhankelijk van onze voeding en leefstijl. De bovengenoemde waardes kunnen met een bloedtest worden bepaald. Eventuele tekorten kunnen worden aangevuld met supplementen. Het is belangrijk dat u kiest voor supplementen die hun waarde hebben bewezen. Hieronder vind u uitleg over de supplementen waar ik, als tandarts en implantoloog goede ervaringen mee heb.

Vitamine D3 en K2

Het wordt steeds duidelijker dat wij vaak een veel te lage vitamine D3 spiegel in ons bloed hebben. Cholesterol staat al veel langer in de belangstelling. Indien u rond de evenaar zou verblijven kunt u voldoende zonnestraling opvangen om per dag tot 25.000 i.e. aan vitamine D3 te produceren. Dit is een natuurlijke waarde. Ten behoeve van onze algehele gezondheid is een spiegel van 10.000 i.e D3 een minimale en veilige waarde. Oudere mensen en mensen die weinig zon op hun huid krijgen zijn gebaat bij een supplement met vitamine D.

Vitamine D3 staat in direct verband met onze vitamine K2 waarde. Zonder deze vitamine kan D3 niet optimaal functioneren. U dient toevoeging van D3 daarom altijd te combineren met vitamine K2 .

Voor het bevorderen van de ingroei van implantaten en hiermee het slagingspercentage te verhogen adviseer ik altijd om volgende pakket te gaan gebruiken:

BlueM

BlueM producten zijn revolutionair als het gaat om mondverzorging.

De Bluem Teeth & Bone formule

Het effect van deze formule is zichtbaar op röntgenfoto s. Er wordt onderzoek gedaan om deze effecten een wetenschappelijk bewijs te geven. U hoeft hier echter niet op te wachten. Ik heb de positieve resultaten al mogen zien.

Vitamine D3 en K2 van Life Extension

Ik weet uit persoonlijke ervaring dat deze producten doen wat ze beloven.

Zowel de producten van BlueM als die van LifeExtension biedt ik in onze praktijk tegen winkelprijs aan. Speciaal voor mensen die voor een implantaat-behandeling komen hebben wij een pakketje met de juiste samenstelling en een handleiding klaarstaan.

Voor mensen die willen weten hoe het er voor staat met hun vitamine D3 en hun cholestorol-gehalte kunnen wij een bloedtest doen.

Het effect op uw gezondheid is zo positief dat u altijd kunt besluiten om er mee door te gaan. Maar dit is iets voor uzelf om te besluiten.

Naast dit pakket ter bevordering van het ingroeien van het implantaat wijs ik u nog op een ander zeer belangrijk voedingsprobleem en de oplossing ervan :

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren leveren behoorlijke gezondheidsvoordelen voor uw lichaam en uw hersens. Met ons huidige dieet krijgen we te weinig Omega 3 binnen. Omega 6 daarentegen krijgen we in veel  te grote hoeveelheden binnen. Dit zien we terug in de ratio: in het westen is een ratio van 10-20 maal omega 6-vetzuren tegen 1 maal omega 3-vetzuren normaal. Grotere afwijkingen tot 200 komen regelmatig voor.

Uit veel wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat een goede verhouding minsten 5:1 moet bedragen. Nog veel beter is om deze ratio onder de 3:1 te hebben. Om voldoende Omega 3-vetzuren binnen te krijgen zul je elke dag maar liefst 2 vette haringen moeten eten! Daar zullen niet veel liefhebbers voor te vinden zijn, denk ik.

‘Ja’ , zegt u nu…’ik slik elke dag pillen met Omega 3, dan zit ik toch ook goed?’ …..

Wie zich gaat bezighouden met het vaststellen van de ratio bij 10- tot 15.000 mensen komt tot de conclusie dat deze toevoeging niet het effect heeft wat men verwacht. Ik heb persoonlijk dit zelf uitgetest: na 1 jaar gebruik van een goed aangeprezen Omega 3 pil was mijn waarde desondanks  13,5:1. Dit is een zeer slechte waarde.

Pas na gebruik van de Omega 3 van de firma Eqology schoot mijn waarde naar 3.5:1. Ik heb hierna nog een ander product getest, helaas, terug naar 10:1, dus zo’n beetje terug naar af. U begrijpt, voorlopig gebruik ik elke dag Omega 3-vetzuur van Eqology.

Waarom vind ik dit zo belangrijk? Ik wil voor mijn gezondheid en voor mijn werk fit en vitaal blijven, net zoals de meeste mensen. Helaas gebeuren er voor velen van ons vervelende dingen met onze gezondheid. Elke dag zie ik het wel bij patiënten voorbij komen. Oud worden is pas leuk als je gezond kunt blijven en daar kun je zelf vaak wel een steentje aan bijdragen.

Wat doet Omega 3 in voldoende hoeveelheden :

Omega 3 versterkt het normaal blijven functioneren van het hart

Omega 3 is zeer belangrijk voor onze hersenen

Omega 3 helpt ons onze ogen stabiel te houden

Omega 3 draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem

Omega 3 zorgt voor behoud van een normale bloeddruk

Omega 3 helpt onze spieren in vorm te blijven..

Omega 3 is samen met Vitamine D3 en K2 zeer goed voor onze spieren, voor de opname van calcium en fosfor en houdt hierdoor onze botten sterk. U begrijpt al….onze tanden en kiezen , ons kaakbot zullen hierdoor ook veel beter bestand zijn tegen cariës en parodontale problemen…

Tussen de regels door leest u hoe veel invloed Omega 3 op onze gezondheid heeft.

Eqology

Hele zuivere visolie van Eqology met bewezen effectieve Omega 3-vetzuren. Deze olie wordt gewonnen uit verse vis en direct verwerkt aan boord van het schip. Met deze productiewijze wordt voorkomen dat de olie gaat oxideren. Hierdoor krijgt u de zuiverste Omega 3-vetzuren die momenteel verkrijgbaar zijn.

Laat het ons weten als u meer wilt weten over voedingssupplementen! Aarzel niet om ons te mailen of te bellen: 0880 – 300700

Bob Overdijk, tandarts-implantoloog.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH