Mondhygiëne

Mondhygiëniste voorkomt problemen

Mondhygiëne is de dagelijkse verzorging van de mond en het gebit om deze gezond te houden en cariës en tandvleesontstekingen te voorkomen, en zo ook de kans op focale infecties te minimaliseren. Het reinigen van de tanden heeft onder meer tot doel het verwijderen van voedselresten, tandplak, en allerhande vlekken (wijn, koffie en nicotine).

De oorzaak van gebitsproblemen aanpakken

Veel tandheelkundige problemen ontstaan door de langdurige aanwezigheid (langer dan 24 uur) van tandplak. Wij adviseren tandplak tijdig te verwijderen door minimaal twee maal per dag de tanden te poetsen. Er wordt meer en meer gebruikgemaakt van de effectieve elektrische tandenborstel om de tanden te poetsen. Met stokjes en tandenragers kunt u tussen de tanden en kiezen schoonmaken, zodat tandplak geen kans krijgt.

De mondhygieniste  zorgt voor optimale conditie van uw gebit

Een schoon gebit is belangrijk voor u zelf en voor uw omgeving. Voor u zelf omdat de conditie van uw tandvlees de basis is voor de levensduur van uw tanden en kiezen en voor uw omgeving omdat u een verzorgde indruk achterlaat. Onze mondhygiëniste Zinat werkt samen met onze preventieassistentes om uw tandvlees in optimale conditie te brengen en te houden. Hiermee worden veel problemen met tanden en kiezen voorkomen, zoals bijvoorbeeld parodontitis.

Hoe vaak moet ik naar de Mondhygiëniste?

In het algemeen is het voldoende als u 2 keer per jaar uw gebit laat nakijken en reinigen door de mondhygiëniste. Zinat is alert op ‘onzichtbare’ problemen met het tandvlees. Niet elk tandvleesprobleem geeft klachten, maar is wel herkenbaar voor de mondhygiëniste. Tijdens de grondige reiniging van uw gebit wordt tandsteen op voor u moeilijk bereikbare plaatsen verwijderd. Daarna worden uw tanden en kiezen gepolijst. Uw gebit is weer helemaal schoon, stralend en fris.

Als u gevoelig bent voor tandplak en tandsteen is het aan te bevelen om vaker dan 2 keer per jaar naar de mondhygiëniste te gaan.

Afspraak maken

Is het al weer even geleden dat u naar de mondhygiëniste bent geweest? Maak dan nu een afspraak. U kunt uw bezoek aan mondhygiëniste Zinat combineren met uw bezoek aan onze tandarts. Bel 0880 – 300 700 of stuur ons een mail.

Nieuwe Patiënt?

Wilt u zich aanmelden als nieuwe patiënt bij ons? Vult u dan alstublieft het anamnese-formulier in.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH