Kronen en bruggen

Kronen en Bruggen

Kronen en bruggen komen in beeld wanneer een oplossing gevonden moet worden voor een breed palet aan problemen.

Tandarts Bob Overdijk is specialist in het plaatsen van duurzame en lichaamsvriendelijke kronen en bruggen 

Kronen

Met een kroon kunt u een zwaar gevulde tand of kies behoeden voor verdere afbraak. U kunt dan tevens de kleur verbeteren, u kunt de vormgeving optimaliseren zodat de relatie met de buurtanden en/of buurtkiezen verbetert. Ook een scheefstand kan met een kroon worden opgelost.

Een zorgvuldig vervaardigde kroon geeft u vele jaren plezier.  Kronen zien er prachtig uit en ze zijn sterk in gebruik.  U heeft hierdoor een win-win situatie.

Bruggen

Een brug is een element dat uit minimaal 3 delen (kronen) bestaat en dient om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Bruggen kunnen tot wel 14 delen worden uitgebouwd!

Om een brug te laten passen dient gewerkt te worden met vrijheidsgraden die in micrometers worden gemeten ( 25 mu ). Daarbij is van eminent belang dat de tandarts zijn werk zorgvuldig en met grote precisie uitvoert. Alleen dan kan de tandtechnieker een fraaie en goed passende kroon of brug vervaardigen, waardoor u tevreden bent en vele jaren van dit technische wondertje kunt genieten.

Zirkonium kronen en bruggen

Wij hebben 30 jaar ervaring in huis om vrijwel elke situatie van een passende oplossing te voorzien. Een echte doorbraak in ons vakgebied zijn de kronen en bruggen van zirkonium. Dit materiaal is supersterk, past met zijn materiaaleigenschappen goed bij glazuur en tandbeen en is tandkleurig.

Voor de vervaardiging van kronen en bruggen werken wij samen met de beste tandtechnici, zoals Excent.

De vervaardiging van een zirkonium kroon is erg kritisch en gebeurt daardoor geheel met de hulp van computers. De bereikte nauwkeurigheid en voorspelbaarheid zijn indrukwekkend.

Dankzij de technische ontwikkelingen zijn er nu monolithische kronen (kronen die uit één laag bestaan) die er heel natuurlijk uitzien. Ik maak hier steeds meer gebruik van. Niet in de laatste plaats omdat u met een monolithische kroon zeer voordelig uit bent.

Voor een nóg natuurlijker uitstraling kunt u kiezen voor een kroon die uit twee lagen bestaat. Het zichtbare gedeelte wordt handmatig met porceleinpoeder opgebakken. Ook deze kroon is in prijs zeer concurrerend.

Wilt u meer informatie over kronen en bruggen en de materialen die wij gebruiken? Bel ons op 0880 – 300 700 of stuur ons een mail

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH